Kto spróbował, ten wie… Nastąpił długo wyczekiwany powrót naszego kultowego dania i szturmem skradł serca naszych Gości. Ilość wydanych talerzy i pozytywnych opinii mówi sama za siebie!
Przywitajcie ponownie kartacze! Teraz jednak w całkiem nowej odsłonie. Choć na pierwszy rzut oka zaserwowana potrawa nie przypomina tradycyjnego przepisu, pojawiają się najważniejsze składniki tego słynnego we wschodniej kuchni dania. Z szacunku do kultury regionu, Szef Kuchni odwzorowuje to, co najważniejsze – niezapomniane smaki naszego dzieciństwa. Od siebie proponuje selekcję najwyższej jakości mięsa, bardziej intensywne akcenty smakowe, odświeżające, sezonowe dodatki oraz – oczywiście – nową, zaskakującą prezentację.
Warto wiedzieć: Tradycyjny kartacz to duża, owalna pyza ziemniaczana nadziewana mięsnym farszem. Wpisane na listę produktów regionalnych kartacze są potrawą popularną w północno-wschodniej Polsce, głównie na terenie Podlasia.
„Nowy kartacz to odwzorowanie regionalnego dania, które było popularne w zamkowej Restauracji, jednak tym razem w wersji nowoczesnej (i lepszej - mam nadzieję!). Teraz serwujemy naszym Gościom wolno duszony policzek wołowy z sarniną w towarzystwie zapieczonych ziemniaków z parmezanem i świeżych warzyw sezonowych, w delikatnym sosie demi-glace” – zaprasza do degustacji Dominik Nalborski, Szef Kuchni a'la carte.
Czujecie się zaproszeni? Nie pozostaje Wam nic innego, jak zarezerwować stolik w Restauracji Masztalerz:
tel.: 83 379 08 55 | e-mail: restauracja@zamekjanowpodlaski.pl
Kartaczy i innych dań z naszego restauracyjnego menu możecie spróbować w następujących dniach i godzinach:
Poniedziałek-Czwartek: 13:00-21:00
Piątek-Sobota: 13:00-23:00
Niedziela: 13:00-21:00