Słodkie jagody i nektarynki, aromatyczne ogórki, młode cukinie i kalarepy. W nowym sezonowym menu lekkie smaki lata przeplatają się z głębią ponadczasowych propozycji. Premiera już 4 lipca!
Dominik Nalborski, Szef Kuchni A'la carte w Restauracji Masztalerz, zaskakuje nowymi odsłonami klasyków oraz podkręca znane i lubiane opcje. Gwarantujemy, że takiego chłodnika jeszcze nie kosztowaliście, kompozycja z żeberkiem jest intensywna i delikatna jednocześnie, a deser to zupełnie nowy wymiar jagodzianki.
Kiedy, jak nie latem, puścić wodze fantazji i odważyć się na kreatywne, odkrywcze połączenia smakowe? Daj się skusić!
Letnia wkładka w Restauracji Masztalerz składa się z 5 dań:
Chłodnik z ogórka: maślanka | kalarepa | kolendra | migdały | lody miętowe | oliwa dymka
Sałatka z burratą: mieszane sałaty | pesto bazyliowe | nektarynka | arbuz | pomidor cherry | orzeszki pini
Tagliatelle z prosciutto crudo i krewetkami: sos pomidorowy | mini cukinia | rukola | parmezan | masło
Żebro wołowe: puree z ziemniaka | parmezanem | zielony groszek | kalarepa | kolendra
Brioche z jagodami: konfitura z jagód | lody waniliowe | kruszonka z białej czekolady | chips z czekolady | owoce sezonowe
Zapraszamy na degustację od 4 lipca!
Rezerwacje stolików:
restauracja@zamekjanowpodlaski.pl